Bekleding van gevels en muren

De gevel van uw huis ziet er niet meer goed uit en u wilt het veranderen? Of bent u bezig met de renovatie van uw woning of bedrijfsgebouw en bent u op zoek naar een beproefde oplossing voor bekleding van gevels en muren? In beide gevallen is thermische kurk de perfecte oplossing. Kijk wat het kan doen!

Thermocork voor muren en gevels

Thermocork is een duurzaam en energie-efficiƫnt bouwmateriaal dat aan populariteit wint in de bouwsector. Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik ervan is het vermogen om de temperatuur te regelen. Het helpt gebouwen koel te houden in de zomer en warm in de winter, waardoor er minder behoefte is aan verwarmings- en airconditioningsystemen. Dit kan leiden tot aanzienlijke energiebesparingen en een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. Thermocork is dus een bekleding van gevels en muren van gebouwen.

bekleding van gevels en muren

Voordelen van het bekleden van muren en gevels met kurk

De voordelen van dit natuurlijke materiaal zijn onder andere:
– uitstekende thermische eigenschappen,
– waterbestendigheid
– dampdoorlatendheid (de muren “ademen”),
– geen koudebruggen (zodat er geen warmte ontsnapt),
– vermindering van lawaai en galm (bv. regen),
– ecologisch,
– veelzijdigheid (ideaal voor bekleding van gevels en muren, maar ook terrassen, daken en meer),
– verkrijgbaar in een groot aantal kleuren,
– weerstand tegen water, schimmel en zwammen.

Door te kiezen voor het bekleden van een gebouw met spuitkurk of in de vorm van isolatieplaten kunt u alleen maar winnen. Naast de bovengenoemde voordelen is deze oplossing ook erg handig voor de gebruiker. Thermische kurk is namelijk gemakkelijk te onderhouden en hoeft slechts af en toe te worden schoongemaakt om er onberispelijk uit te blijven zien.

Thermocork – een milieuvriendelijke oplossing

Thermocork is beslist een milieuvriendelijke keuze voor de bekleding van gevels en muren. Het materiaal bestaat uit kurk, een hernieuwbare grondstof die wordt gewonnen uit de bast van de kurkeik, zonder de bomen te beschadigen. De productie van Thermocork genereert ook minimaal afval, waardoor het een milieuvriendelijke optie is.

Gevelbekleding met Thermocork is een verstandige keuze voor wie duurzaam en efficiƫnt wil bouwen en het milieu zo min mogelijk wil belasten. Zijn thermische eigenschappen maken het een kosteneffectieve oplossing voor uiteenlopende bouwprojecten, en zijn milieuvriendelijke productie maakt het een verantwoorde, duurzame keuze.

Een rijkdom aan kleuren – uw huis wordt eindelijk kleurrijk!

Vergeet de grijze, vuile of doffe kleur van gevels en muren op uw gebouw. Een nieuw tijdperk breekt aan! Het tijdperk van Thermocork, dat bij ons verkrijgbaar is in een hele reeks kleuren. Onze klanten kunnen kiezen uit klassieke, toegepaste kleuren zoals beige of grijs, maar ook uit iets gewaagdere voorstellen (roze, rood, groen…).

Vergeet niet dat er ook de mogelijkheid bestaat om het dak of het terras met Thermocork te bekleden, zodat het geheel een samenhangend geheel vormt en bij elkaar past. Weet u niet zeker wat u moet kiezen en of kurk de juiste keuze is voor de bekleding van muren en gevels in uw huis? Bel ons en wij adviseren u graag!