Spuitkurk Hasselt

Dit is een relatief nieuw en revolutionair product dat de bouwsector stormenderhand heeft veroverd. Het wordt steeds vaker gebruikt door gevel- en warmte-isolatiebedrijven, schilders of stukadoors. Geen wonder, want geen enkel ander isolatiemateriaal heeft zoveel voordelen als spuitkurk Hasselt!

Thermocork spray - wat is het?

Thermocork is een soort isolatiemateriaal gemaakt van kurk afkomstig van boomschors. Het is een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor traditionele isolatiematerialen zoals glasvezel of schuim. Het kan worden gebruikt om een grote verscheidenheid aan oppervlakken te bedekken en een gebouw te isoleren zonder de koudebruggen die bij andere oplossingen optreden. 100% dekking betekent 100% isolatie van het gebouw.

Spuitkurk wordt gebruikt als eindlaag op gevels, daken, terrassen en meer. Het is verkrijgbaar in vele aantrekkelijke kleuren. Dit maakt het een ornament voor gebouwen. Het gebruik ervan biedt niet alleen een reeks isolatievoordelen, het ziet er ook geweldig uit!

Spuitkurk

Een ecologische oplossing

Naast de isolerende eigenschappen heeft spuitkurk nog verschillende andere voordelen. Het is een natuurlijke, hernieuwbare grondstof en de productie ervan genereert een minimum aan afval. Het is ook niet giftig en veilig in gebruik. Het is een veelzijdig en duurzaam isolatiemateriaal dat kan helpen het energieverbruik te verminderen en de energie-efficiƫntie van een gebouw te verbeteren. Het is een goede keuze voor wie op zoek is naar een natuurlijke, milieuvriendelijke isolatieoptie.

Hoe komt het tot stand?

Door het malen van geselecteerde stukken kurk van de hoogste kwaliteit (op natuurlijke wijze gewonnen uit de schors van bomen, zonder ze te kappen). Aan de kurk worden waterige harsen en andere natuurlijke additieven toegevoegd, die samen zo’n innovatief product als spuitkurk vormen.

Voordelen van spuitkurk Hasselt

Een van de belangrijkste voordelen van dit materiaal is dat het isoleert tegen warmte en kou. Hoewel het geen water doorlaat, laat het wel waterdamp door, waardoor de muren kunnen ‘ademen’. Het heeft hoge isolerende eigenschappen, wat betekent dat het in staat is de warmte in de winter binnen het gebouw en in de zomer buiten het gebouw vast te houden. Dit kan helpen de energiekosten te verlagen en een huis of kantoor energiezuiniger te maken.

Een ander pluspunt is het toepassingsgemak en het brede toepassingsgebied. Thermocork kan worden toegepast op muren, vloeren, daken, plafonds, maar ook op sier- en decoratieve elementen (manden, bloempotten, pilaren…). Het kan worden toegepast op zowel nieuwe gebouwen als gebouwen die moeten worden gemoderniseerd.

Spuitkurk is een zeer veelzijdig materiaal en kan op veel verschillende oppervlakken worden gebruikt, waaronder hout, beton of gipsplaat. Het is ideaal voor gebruik op moeilijk bereikbare plaatsen zoals hoeken en rond leidingen en stopcontacten. Spuitkurk kan elk hoekje en gaatje bereiken!

Waar kan ik spuitkurk kopen?

Alleen van een geverifieerde bron! Wij zijn distributeur van spuitkurk Hasselt in heel Belgiƫ en Nederland. Geef ons een belletje en we doen u een aanbod. Heb je een aannemer nodig? U kunt op ons rekenen! Wij passen al jaren kurk toe, evenals bouw en renovatie.